Wednesday, August 16, 2006

Malestar a la redacció de TV3 per les informacions tendencioses del conflicte libanès

Que TV3 és una casa sense control on tothom fa allò que li sembla és una evidència cada dia més clara. Un cas ben evident el tenim aquests dies, en relació a les informacions que la televisió pública catalana ofereix del conflicte militar entre l'Estat d'Israel i les milícies fonamentalistes de Hezbollah. Ens referim concretament al fet que la secció d'internacional de la redacció d'informatius ha pres part en el conflicte i va de la mà del líder xiïta Hassan Nasrallah i, de passada, de tot aquell element que vagi en contra d'Israel, ja sigui Hamàs, Síria o l'Iran. I els vaixells insígnia d'aquesta manipulació informativa la trobem en els enviats especials Joan Roura i Nicolás Valle, que es dediquen a editorialitzar més que no a informar.

Bé, el fet és que la direcció de TV3 ha rebut moltes queixes, algunes de les quals provinents del mateix Govern de la Generalitat i d'altres de diverses forces polítiques i socials del país. El cap d'informatius, Jaume Masdéu, s'ha compromès a fer alguna cosa, però de moment només ha demostrat la seva impotència davant la redacció. I tres quarts del mateix en relació al director de la casa, Francesc Escribano, el qual admet en privat alguna cosa més que simpatia per al causa palestina.

Per intentar oferir una imatge d'imparcialitat i posar fi a les crítiques, la direcció de TV3 ha donat llum verda a la periodista estrella de la casa, Mònica Terribas, per tal que aconsegueixi una entrevista bomba que doni un tomb a la tendenciosa imatge que ofereix la redacció. En aquest sentit, i com que la Mònica no fa mai vacances, la presentadora de La nit al dia ja s'hauria posat en contacte amb l'administració israeliana via Madrid per demanar una entrevista en directe i des de Jerusalem amb, ni més ni menys, el primer ministre Ehud Olmert. Malgrat la bona voluntat de la Terribas, que manté una posició més o menys neutral en el conflicte palestí però amb una creixent distància envers els pregoners oficials de la causa palestina, l'entrevista ha estat amablement rebutjada.

Altres periodistes de TV3 també han demanat una visió més objectiva del conflicte, però aquestes peticions s'han estavellat contra el mur xiïta de la secció d'internacional de TV3. En fi, com dirien ells mateixos, Al·lah és gran!

Parlant d'objectivitat, un dia parlarem de les cròniques de la corresponsal de TV3 a Euskadi, Montserrat Vila, i de les seves estretes relacions amb el PSOE i Basta Ya. Paraula de Busot.

No comments:

Post a Comment