Wednesday, August 2, 2006

La JNC canvia d’alberg per fer la seva escola d’estiu després d’haver deixat un ‘pufo’ de vuit milions de pessetes en l'anterior

L’escola d’estiu de la JNC ha deixat nombrosos episodis i converses que mereixen ser conegudes per tots els busotaires. Des de conspiracions per càrrecs si tornen a tocar cuixa després de les eleccions de l'1 de novembre fins a la indignació perquè algú s’hagués ‘anat de la boca’ explicant que pensaven fer una campanya de pintades amb el lema ‘votar ERC és votar Montilla’ passant per les preceptives rajades contra Unió de Joves, la branca juvenil d’Unió Democràtica. Des de l’equip de redacció de Busot hem cregut convenient dossificar les entregues perquè si no convertiríem el confidencial en un monogràfic. I no és plan de saturar els lectors en ple mes d'agost.



La primera sorpresa de la XXIV escola d’estiu Ramon Trias Fargas va ser el canvi d’emplaçament. Durant anys, els boy scouts de Convergència havien fet les colònies estiuenques a Planoles, al Ripollès, molt a prop d’on és originària l’exprimera dama Marta Ferrusola. L’alberg ‘Pere Figuera’ de Planoles pertany a la Xarxa d’Albergs de Joventut, de la Secretaria general de Joventut de la Generalitat. És clar, fins que CiU no va ser fora del govern, la JNC va fer i desfer el que li va venir en gana al minidepartament que la Generalitat destina al jovent.

L’any 2004 amb l'encara recent arribada dels components del govern catalanista i d’esquerres a la Generalitat, no van tenir temps material per repassar els comptes de la Secretaria de Joventut i, aquell estiu, la Joventut Nacionalista de Catalunya encara va fer l’escola d’estiu a Planoles. Va ser a partir de llavors quan van saltar les alarmes a Joventut en veure que els cadells de Pujol i Mas feien servir l’alberg durant un cap de setmana per la cara. És a dir, gratis. Tot i això, l’organització cobrava als militants per assistir a la trobada entre 80 i 100 euros si s’hi estaven els tres dies. Vaja, negoci rodó.

Des de l’estiu de 2005, la Secretaria general de Joventut ha vingut reclamant a la JNC que abonés el que devia -almenys des de l’any 2004- i aquests s’hi van negar. Els talps de Busot a Joventut expliquen que el ‘pufo’ de la JNC per haver utilitzat per la patilla l’alberg de Planoles podria ascendir a uns vuit milions de les antigues pessetes. Quasi res.



Per això, enguany, els joves de CDC han canviat d’emplaçament i s’han refugiat a la cada de colònies La Carral, a Riner, al Solsonès. El municipi, de 270 habitants, està governat -casualitats de la vida- per majoria absoluta per CiU. L’alcalde, Lluís Civit, és un dels mandamás de la zona i té un notable poder d’influència ja que està col·locat en diversos organismes del Solsonès com el mateix Consell Comarcal.

Per cert que l’escola d’estiu de la JNC va tenir com a punt àlgid el concert de divendres vespre a Solsona amb el grup The Companys, famós per haver compost les cançons de la mítica sèrie ‘lo Cartanyà’ de TV3. El grup The Companys té un caxé aproximat d'un milió de pessetes per actuació. A més, van fer una cançó amb lletra exclusiva per a l'ocasió. Podeu escoltar-la accedint al web de la JNC. Qui va pagar la festa a la JNC? Continuarà.

No comments:

Post a Comment