Thursday, August 24, 2006

El català ja és la segona llengua més utilitzada en els blogs, després de l'anglès

Ja sabem que aquesta no és una notícia ben bé d'un confidencial polític, però com que els mitjans generalistes no han demostrat cap interès (amb un parell d'excepcions honroses), Busot us dóna ara una notícia positiva: un estudi independent demostra que la llengua catalana és la segona més emprada al món per aquells que gestionen un blog.

Efectivament, un estudi dut a terme per la institució Nitle ha aconseguit fer un primer cens dels blogs que hi ha al món a internet. Ara per ara, porta indexats uns 3 milions de blogs, dels quals 123.320 són en llengua catalana, només superada per l'anglès. Les llengües espanyola i francesa, amb uns 80.000 blogs cadascuna, queden força enrere.

Si cliqueu en aquest web podreu veure la llista de blogs per llengües i tafanejar per la web de la institució Nitle. Per aquells que no ho sapigueu, Nitle és un institut de recerca tecnològica i per l'educació liberal. Es una mena de consorci sense ànim de lucre que veu en els weblogs una eina de comunicació i coneixement sense fronteres ni censures.

Finalment, Busot es felicita de formar part d'aquesta enorme blogsfera catalana i, de retruc, d'aportar-hi el nostre granet de sorra.

No comments:

Post a Comment