Wednesday, August 16, 2006

El viatge de Pasqual Maragall al Senegal provoca nervis i ansietat a Palau

El president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, és un crac. Com es diria en espanyol, 'genio y figura hasta la sepultura'. I això és precisament allò que farà, perquè a finals de setembre té previst fer un viatge oficial al Senegal, amb escala prèvia a les Canàries per conèixer de primera mà el drama de la immigració. En principi no hi hauria d'haver cap problema, si no fos pel fet que el periple li ha estat organitzat per la secretària de Relacions Internacionals, Margarita Obiols, un personatge que es caracteritza per ficar el pobre president en tota mena de viatges fatals, des d'Israel als Estats Units.

I tothom sap que aquests viatges han acabat malament per al president. Si a Jerusalem va muntar un xou infantil amb la corona d'espines perseguint la gent o per un conflicte de banderes en un acte oficial, als Estats Units es va negar a parlar amb els mitjans de comunicació, la qual cosa va ser comentada àmpliament a les redaccions dels diaris de Barcelona. Per aquesta raó, els dirigents socialistes més intel·ligents (Quim Nadal o Antoni Castells) ja s'estan posant nerviosos pel nou viatge presidencial, perquè el PSC necessita de tot excepte una nova polèmica o un incident diplomàtic al Senegal a un mes de les eleccions al Parlament de Catalunya.

De moment ja sabem que a les Canàries hi ha una certa sorpresa per al visita del president català, perquè ell no és ningú per inspeccionar les mesures policials i humanitàries relatives a l'arribada d'immigrants il·legals. Especialment si tenim en compte que el govern espanyol agafa els 'sense papers' i els envia a Barcelona per via aèria per descongestionar els centres d'acollida insulars. I al Senegal no sabem què pensen perquè encara no saben què hi va a fer, però Busot no deixarà el tema perquè la nova aventura de Maragall promet.

No comments:

Post a Comment