Monday, August 28, 2006

Duran va rebutjar deixar la política per portar els negocis de l'Aga Khan a Europa

El secretari general de la federació autonomista CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, va estar a punt de deixar la política fa un temps (fa més o menys mig any) per passar a l'esfera privada. Tot i que el líder unionista és una bèstia política i en gaudeix molt, l'oferta que li va arribar era d'aquelles que fan tremolar les cames. Es veu que li van proposar portar els negocis de tota mena que l'actual Aga Khan té per Europa, molts dels quals són immobiliaris a l'Estat espanyol. A més, l'Aga Khan també volia que li portés els temes legals i li fes de lobby de pressió davant els poders polítics, un ambient on Duran es mou com peix a l'aigua pels càrrecs que ocupa a la Internacional Democristiana.

Per aquells que no ho sàpiguen, l'Aga Khan és el líder suprem dels ismailites, una fracció de l'Islam que es va escindir del corrent principal fa un miler d'anys i que actualment té un cert predicament per l'Índia i l'Àfrica oriental. Tot i el caràcter religiós del càrrec, la veritat és que la saga hereditària de l'Aga Khan té elements de serial rosa: només direm que el seu pare es va casar, entre d'altres, amb l'actriu Rita Hayworth. Us podeu fer una idea del poder econòmic de l'Aga Khan si cliqueu aquí, la pàgina web del seu holding econòmic i filantròpic.

La notícia va córrer com la pólvora entre els sectors liberals del país, i es van fer travesses sobre la quantitat de diners que li oferien. Sembla ser que algun prohom mallorquí va estar implicat en l'afer i va assessorar Duran sobre la conveniència d'acceptar o no l'oferta rebuda. Finalment, el líder d'Unió va rebutjar la proposta a l'espera d'acabar la tramitació de l'Estatut i veure què passa en la seva pugna personal amb Artur Mas.

Algunes veus, tot i així, indiquen que l'oferta encara podria estar sobre la taula i que si Duran no es ministre a mig termini podria acabar per acceptar-la. Però bé, per això encara falta molt i Busot no vol gastar aquest cartutxo en un sol article. En continuarem parlant.

No comments:

Post a Comment