Wednesday, August 9, 2006

Perilla l'esperat partit de futbol entre les seleccions de Catalunya i Euskadi

Fa uns dies, el portal català de referència Racó Català va anunciar en primícia que les seleccions catalana i basca de futbol tenien decidit jugar un partit el dia 7 d'octubre. Aquest partit, llargament esperat per les aficions de les dues seleccions nacionals, ha estat endarrerit mil vegades per les pressions del govern espanyol, perquè no són rucs i saben que un esdeveniment d'aquesta mena convertiria l'estadi on es celebrés en una orgia separatista. Ara, però, sembla que la cosa va de debò, tot i que hi ha alguns obstacles que Busot us explica tot seguit.

En primer lloc, tothom amb dos dits de front sap que el partit està previst a menys d'un mes de les eleccions al Parlament de Catalunya. Evidentment, qui menys rèdit podria treure'n és el PSC, raó per la qual els caps pensants del carrer Nicaragua ja estan treballant per avortar el tema. L'encarregat de fer la feina bruta és, com sempre, en Quim Nadal, qui estaria pressionant el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Jordi Roche, per tal que el partit no es jugui. Recordem que Nadal i Roche es coneixen de quan aquest presidia el CF Girona alhora que Nadal era alcalde de la ciutat.

El segon obstacle arriba, com era previsible, de la Real Federación Española de Fútbol (RFEF). Resulta que el mateix dia, dissabte 7, juga l'invencible selección espanyola, de manera que els dos partits es jugarien a la mateixa hora. Alguns 'cervellets' monclovites han entès que això no pot ser, perquè es fan la pregunta del milió: i si a Catalunya té més audiència el partit de la selecció catalana que el de la selecció espanyola? De manera que el president de la RFEF, Ángel Villar, està pressionant la federació basca per tal d'endarrerir el partit com a mínim un dia, fins diumenge dia 8. Cal alcarir que la federació basca és favorable a Villar, just el contrari que la federació catalana. Si finalment s'endarrerís un dia, no es podria fer la festa per les seleccions, que l'any passat va aplegar milers de joves en un concert.

Finalment, ens trobem que el Barça està en ple procés electoral. Tot i que és evident que guanyarà Joan Laporta, el compromís de l'equip de cedir el Camp Nou per aquest partit queda per ara condicionat a la seva victòria, lògicament.

De moment tot queda pendent que la federació basca confirmi que el partit es jugarà, perquè formalment la FCF i la Plataforma Proseleccions ja han dit que sí. Esperem que entre uns i els altres aguantin la pressió.

No comments:

Post a Comment